Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2007

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν ο μυθικός Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γκαργκάνας διεκδικεί με την Έκθεσή του να «φαγωθούν» ακόμα περισσότερο οι μισθοί, οι συντάξεις και όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αντί να βγάλει κάποια συμπεράσματα από την παταγώδη διαχρονική αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που αυξάνουν με καλπάζοντα ρυθμό τα εξωτερικά ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και την παραγωγική ερήμωση της χώρας, προτείνει την επιτάχυνση και την κλιμάκωσή τους.

Συνιστά τραγική ειρωνεία για τον κ. Διοικητή, να χρεώνει τον πληθωρισμό στη δυσανάλογη, τάχα,  αύξηση του κόστους εργασίας και να παρακάμπτει την αύξηση, που ομολογεί, κατά 50%, των καθαρών κερδών των τραπεζών το 2006, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι πρώτα απʼ όλα- και κυρίως- πληθωρισμός κερδών.

Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά ο Διοικητής της Τράπεζας μένει και οι αντικοινωνικές, αντεργατικές συνταγές του συνιστούν τη διαχρονική πυξίδα των ασκούμενων πολιτικών.»

To Γραφείο Τύπου