Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2007

Σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ.Αλογοσκούφη για την αξιολόγηση του επικαιροποιημένου προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Παν. Λαφαζάνης μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του  κ. Γ.Αλογοσκούφη  για την αξιολόγηση του επικαιροποιημένου προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η τοποθέτηση του κ. Γ. Αλογοσκούφη και οι υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης καθιστούν σαφές ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι βαρέλι δίχως πάτο. Έχει αρχή αλλά δεν έχει τέλος.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της χώρας μας, στο όνομα των ισοσκελισμένων και πλεονασματικών προϋπολογισμών, θα δουν να συνεχίζεται επʼ αόριστον η μονομερής λιτότητα στους μισθούς και τις συντάξεις τους, την ώρα που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, πρώτʼ απʼ όλα τραπεζών και εφοπλιστών, θα καλπάζουν. Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο όνομα της «γήρανσης του πληθυσμού», προετοιμάζει το σφαγιασμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Η ανάπτυξη πάνω από το 4,2%, για την οποία επιχαίρει ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, όχι μόνο δεν στηρίζεται σε σταθερές βάσεις και επομένως δεν είναι διατηρήσιμη, αλλά είναι μία ανάπτυξη για τους λίγους, που συνοδεύεται από τη συνεχή υποβάθμιση των μισθών και των συντάξεων, την υπερχρέωση των νοικοκυριών, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και της φτώχειας.

To Γραφείο Τύπου