Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2007

Ο Αλ. Αλαβάνος στη δίκη των συμβασιούχων στον 'Αρειο Πάγο

«ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

photo photo photo

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, παρέστη σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης των συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο και μίλησε στη συγκέντρωση των εργαζομένων- συμβασιούχων έξω από το δικαστήριο.

Στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διόρισε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν ως στελέχη της ΝΔ και να βάζουν την εικόνα του Καραμανλή και του Παυλόπουλου στο εικονοστάσι και να τους ευλογούνε. Υπάρχει δικαιοσύνη και αυτήν πρέπει να σεβαστούν. Γιατί κρίνονται δύο πράγματα: Το ένα είναι το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων. Και το άλλο, αν θα έχουμε δικαιοσύνη ανεξάρτητη ή δικαιοσύνη νεοδημοκρατική. Το γεγονός ότι ενεπλάκη το Ελεγκτικό Συνέδριο και, παρανόμως, αντισυνταγματικά, κατήργησε αποφάσεις δικαστηρίων, ήταν η πρώτη αρνητική κίνηση που είδαμε. Η δεύτερη είναι σήμερα. Είναι ντροπή: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να στρέφεται ενάντια στον Αρειο Πάγο και ενάντια στην απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου , η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα μόνιμων εργασιακών σχέσεων σε όσους εργαζόμενους συμβασιούχους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μιλάμε για ένα δικαστικό και συνταγματικό πραξικόπημα. Ζητήσαμε να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα ενάντια στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο οποίος στέλνει εγκυκλίους στα δικαστήρια για το τι θα αποφασίσουν και σήμερα προσπαθεί να βγάλει και μία απαγορευτική απόφαση.

Τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν. Ο αγώνας των συμβασιούχων έχει πολλά χρόνια πίσω του. Και σήμερα παίρνει ένα μήνυμα από τους καθηγητές και τους φοιτητές: Ότι αν υπάρχει μαζική συμμετοχή, αγωνιστικότητα, επιμονή, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Μπορούμε να αλλάξουμε το ίδιο το Σύνταγμα . Σας καλώ λοιπόν κι εγώ να συνεχίσετε τον αγώνα σας, να είστε παρόντες. Τα αιτήματά σας έχουν νομιμότητα με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο και την Οδηγία 70/99. Τα πραξικοπήματα της ΝΔ δεν θα περάσουν μέχρι και ο τελευταίος συμβασιούχος, είτε είναι καθαρίστρια, είτε στην Ολυμπιακή, είτε δασοπυροσβέστης, είτε οτιδήποτε άλλο, θα μπορέσει να δικαιωθεί. Να είστε καλά και καλή νίκη.»

To Γραφείο Τύπου