Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2007

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, που παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο των φοιτητών και των πανεπιστημιακών έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε μαζί με τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς τη μεγάλη νίκη τους, αφού με τον αγώνα τους κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αρχική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τη μετατροπή των δημόσιων πανεπιστημίων σε σούπερ-μάρκετ. Σήμερα οι φοιτητές αντί για καρνάβαλο καίνε την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για την τελική νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος, για την απόκρουση του νόμου-πλαίσιου και της προσπάθειας για τον περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου. Συνεχίζουμε για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Θα ήθελα να καταγγείλω την απρόκλητη βία των ΜΑΤ κατά της σημερινής πορείας των συμβασιούχων στο ύψος της Ακαδημίας και να καταγγείλω τον Αστυνομικό Διευθυντή Αʼ κύριο Μουτσούκο, που έδωσε χωρίς λόγο τη σχετική εντολή.

Η κλήση του Προέδρου και του Γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ στον Εισαγγελέα παρουσία στελεχών της Αστυνομίας αποτελεί κλιμάκωση της επιχείρησης εκφοβισμού τους, επειδή συνεχίζουν τον αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι επιτελάρχες της ΓΑΔΑ, αφού απέτυχαν να τους φοβίσουν με την κατάπτυστη ανακοίνωσή τους, τώρα ντύθηκαν λόγω της γιορτής της Αποκριάς μασκαράδες φορώντας μάσκες δικαστών».

To Γραφείο Τύπου