Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2007

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Κ. Καραμανλή στη συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την ώρα που ο κ. Κ. Καραμανλής, με την πολιτική της κυβέρνησής του, «βουλιάζει» το ΙΚΑ, του φορτώνει νέα δυσβάσταχτα βάρη με τον τρόπο που προωθεί την ενοποίηση των Ταμείων, περικόπτει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επιβαρύνει όλο και περισσότερο τους ασφαλισμένους στη φαρμακευτική και υγειονομική τους περίθαλψη, ενώ προετοιμάζει, στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, την κατεδάφιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, έρχεται να εξυμνήσει τους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ομίλους και να ενισχύσει τον ρόλο τους.

Οι παρεμβάσεις των κ.κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη επιβεβαιώνουν και για τους πιο δύσπιστους ότι στρατηγική της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η υποβάθμιση και περιθωριοποίηση του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και η εξώθηση των εργαζομένων στην ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, η οποία, μάλιστα, στη χώρα μας λειτουργεί απολύτως ασύδοτα και χωρίς κανένα δημόσιο έλεγχο.

Ο χώρος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, ο οποίος ελέγχεται ολιγοπωλιακά από τις τράπεζες και τις πολυεθνικές εταιρείες, είναι πρώτʼ απʼ όλα χώρος κερδοσκοπίας, επιτηδευμένης, χωρίς εποπτεία, καταλήστευσης των ασφαλισμένων, αλλά και χώρος άγριας εκμετάλλευσης των χιλιάδων εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες που δουλεύουν υπό συνθήκες παραβίασης και των πιο στοιχειωδών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας.

To Γραφείο Τύπου