Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/02/2007

Με το Προεδρείο της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική την παρουσία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σ αυτό το μεγάλο μέτωπο της εκπαιδευτικής κοινότητας για να στηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα και ιδιαίτερα το άρθρο 16 του Συντάγματος για τα δημόσια πανεπιστήμια, νομίζουμε όμως ότι παρά τη νίκη που έχει επιτευχθεί, ο αγώνας συνεχίζεται για τα  πολλά και βαθιά προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση και ειδικότερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η σημερινή ανακοίνωση για τις δύο πρώτες δόσεις των 105 ευρώ προς τους καθηγητές και τους δασκάλους είναι ένας ευτελισμός και μια προσβολή στην αξιοπρέπειά τους. Υπάρχουν ωρομίσθιοι καθηγητές που παίρνουν 7 ευρώ την ώρα.

Εμείς ζητάμε άμεσα 5% για την παιδεία ως αφετηρία  και από κει και πέρα πρέπει να ικανοποιηθούν μια σειρά πολύ δίκαια αιτήματα των καθηγητών δηλαδή  μισθός εκκίνηση των 1400 ευρώ, επιμόρφωση των καθηγητών και ακόμη να στηριχθεί η τεχνική εκπαίδευση γιατί με όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουμε μια πολύ μεγάλη αποτυχία , έχουμε μια μεγάλη διαρροή σχεδόν 30% μαθητών που ακολουθούσαν την τεχνική λυκειακή παιδεία. Εμείς στηρίζουμε το αίτημα της ΟΛΜΕ για αναβάθμιση της τεχνικής παιδείας, ζητάμε να μην κλείσουν τα τεχνικά λύκεια, να υπάρξει μεταλυκειακό έτος κατάρτισης. Στηρίζουμε γενικότερα τους καθηγητές στους δίκαιους αγώνες που θα δώσουν,  και θα φέρουμε μια σειρά ζητήματα σε σχέση με τα αιτήματά τους στη Βουλή.»

Δημ. Γεώργας (Πρόεδρος ΟΛΜΕ)

«Στα πλαίσια ενημέρωσης όλων των κομμάτων της Βουλής για τις θέσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, μεταφέραμε στον Πρόεδρο τον κ. Αλαβάνο τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ΕΛΜΕ της χώρας, όπου παράλληλα με τη συνέχιση της Ομοσπονδίας μας για το άρθρο 16 και τις αλλαγές στο Σύνταγμα, έχουμε και έναν δεύτερο άξονα, επαναφέροντας τα αιτήματα που είχαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς στα οποία δεν δόθηκε καμία λύση , μετά από αρκετούς μήνες, τα οποία είναι :

-Αύξηση των δαπανών για την παιδεία, οικονομική αύξηση των μισθών των καθηγητών, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και καθιέρωση ενός τύπου Λυκείου, εκφράζοντας την αντίθεση μας για τη λειτουργία των επαγγελματικών σχολών που είναι καθαρά σχολές κατάρτισης.»  

To Γραφείο Τύπου