Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2007

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Τα στοιχεία για την εναπομείνασα, από τη λεηλασία των εκάστοτε κυβερνήσεων, περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων αποδεικνύουν ότι εάν αρχίσουν να επιστρέφονται σε αυτά, έστω σταδιακά, τα κλεμμένα αποθεματικά τους, εάν καταπολεμηθεί ουσιαστικά η εισφοροδιαφυγή που τους στερεί από ένα μεγάλο μέρος θεσμοθετημένων πόρων τους και εάν ενισχυθούν με πρόσθετους οικονομικούς πόρους, τότε θα μηδενιστούν  τα αναλογιστικά ελλείμματά τους.

Ο ΣΥΝ θα εργαστεί για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την αύξηση των συντάξεων και την αναβάθμιση των παροχών υγείας στους ασφαλισμένους.

Σε κάθε περίπτωση, η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να προστατευθεί από την επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδοθεί στην χρηματιστηριακή κερδοσκοπία. Η διαχείρισή της πρέπει να γίνεται μακριά από λογικές χρηματιστηριακού τζόγου, με βασικό κριτήριο όχι το οικονομικό ρίσκο, αλλά την ασφαλή και εγγυημένη απόδοσή της.

To Γραφείο Τύπου