Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/06/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Με τον Γιώργο Μακρόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και Αναπληρωτή Πρόεδρο της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), συναντήθηκαν σήμερα ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Υπεύθυνος του ΣΥΝ για τον Αθλητισμό και ο Χρήστος Πιλάλης, μέλος του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΣΟ.

Μετά από αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σκάκι, συμφωνήθηκε ότι, δεδομένης της μεγάλης μείωσης της κρατικής επιχορήγησης προς την ΕΣΟ ( μείωση 25% την τελευταία διετία), ο ΣΥΝ θα υποστηρίξει πολιτικά την μεγαλύτερη χρηματοδότηση της ΕΣΟ και την αποδοχή από την κυβέρνηση του αιτήματος της Ομοσπονδίας για παραχώρηση μόνιμης στέγης σε κάποιον από τους Ολυμπιακούς χώρους.

Ο ΣΥΝ θα προχωρήσει, όπως είπε ο Θ. Μαργαρίτης και στην κατάθεση πρότασης προς το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη του σκακιού στα Ολοήμερα Σχολεία.

Επίσης, στην κατεύθυνση της προώθησης του σκακιού μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ θα προτείνει τη διαμόρφωση αναπτυξιακών προγραμμάτων για το σκάκι σε όλες τις Τοπικές Δημοτικές Κινήσεις στις οποίες συμμετέχουν μέλη του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου