Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο Βαγγ. Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με συνεργαζόμενες οργανώσεις και φορείς κατά της αναθεώρησης των άρθρων 24, 100 και 117 του Συντάγματος

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τις συνεργαζόμενες οργανώσεις και φορείς και σωματεία δασολόγων ενάντια στην αναθεώρηση των άρθρων 24, 110 και 117 του Συντάγματος.

Η αναθεώρηση του άρθρου 24 συζητιέται σήμερα στη Βουλή. Είναι η δίδυμη αδελφή του άρθρου 16. Από τη μια έχουμε ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Εδώ έχουμε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δασών και δασικών εκτάσεων, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην εξαφάνιση μεγάλου μέρους του δασικού πλούτου ή της άμυνας της χώρας μας απέναντι στα μεγάλα κλιματολογικά προβλήματα τα οποία δημιουργούνται αυτή την εποχή με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Θεωρούμε αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα για το πού ζει ο πλανήτης, πού ζει η Ευρώπη, που ζει η Ελλάδα. Και είμαστε σίγουροι ότι με την ευαισθησία και την κινητοποίηση των πολιτών, παρά τις αντιστάσεις ορισμένων μικρών και μεγάλων συμφερόντων, τελικά η αναθεώρηση του άρθρου 24 δεν πρόκειται να περάσει.»

ΜΠΟΚΑΡΗΣ Ν. (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δ.Υ.): «Όλοι εμείς που αντιστρατευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα την τροποποίηση του άρθρου 24 και το άρθρο 117 ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την συμπαράσταση και για τη στάση του στο σημαντικό αυτό θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 24. Για μας είναι πρωτεύον ζήτημα η προστασία και η σταθερότητα στο φυσικό περιβάλλον. Και ευελπιστούμε ότι η τροποποίηση αυτή δεν θα περάσει.»

To Γραφείο Τύπου