Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/02/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την Συνέντευξη Τύπου του Γ.Αλογοσκούφη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην Συνέντευξη Τύπου του κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Δεν φτάνει που πληρώσαμε, σύμφωνα με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη 4 δις ευρώ για την προηγούμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ, ενώ χρωστάμε ακόμα 800 εκ. ευρώ, η κυβέρνηση αποφάσισε να «φεσώσει» τον ελληνικό λαό με άλλα 4 δις ευρώ και πάνω και να τον επιβαρύνει ετησίως και εσαεί με τουλάχιστον 400 εκ. ευρώ, προκειμένου να αυξήσει παραπλανητικά κατά 25% το ΑΕΠ. Κιʼ αυτό μόνο και μόνο για να εμφανίσει τεχνητά πλουσιότερους τους πολίτες και τη χώρα ότι συγκλίνει προς την Ε.Ε., με την αυθαίρετη ένταξη της παραοικονομίας στο επίσημο ΑΕΠ, από την οποία δεν προκύπτει ούτε 1 ευρώ πρόσθετος φόρος για το δημόσιο. Οι μεθοδεύσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη ξεπερνούν και την πιο οργιώδη φαντασία των πάλαι ποτέ αλχημιστών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης επέμεινε, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της ανταγωνιστικότητας, στην επʼ αόριστον λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, εξάγγειλε την κατεδάφιση, στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων την επόμενη 4ετία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη γενικής ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γ.Αλογοσκούφης άφησε ανοιχτό το δρόμο και για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, οι οποίες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρέπει να λειτουργούν προς το συμφέρον των μετόχων τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επέρχονται νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού και του νερού.

Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, μπορεί να βρίσκει ενθουσιώδη ανταπόκριση από την επιχειρηματική ολιγαρχία αλλά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα εισοδήματα, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

To Γραφείο Τύπου