Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2007

Κομισιόν: «Λήγει σήμερα η δίμηνη προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση για απάντηση στο θέμα των συμβασιούχων»

Απάντηση του Επιτρόπου Σπίντλα στον Δ. Παπαδημούλη

Μέχρι σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, καλείται να «απολογηθεί» η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρ. Επιτροπή για την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εφαρμόσει τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, που δικαιώνουν συμβασιούχους για υποθέσεις, που καλύπτονται από την Οδηγία 99/70. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου κ. Σπίντλα, αρμόδιου για τις κοινωνικές υποθέσεις σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής αναφερόταν σε προηγούμενη απάντησή της (Ρ-4924/06) Κομισιόν όπου είχε τονίσει ότι «η άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις εγείρει ερωτηματικά όσον αφορά την εφαρμογή της οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι δικαστικές αποφάσεις αφορούν υποθέσεις που καλύπτονται από την εν λόγω οδηγία» και ζητούσε από την Κομισιόν να λάβει άμεσα μέτρα για τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων και την προστασία των συμβασιούχων.

Στην ολιγόλογη απάντησή του, ο κ. Σπίντλα ανακοινώνει ότι: «Η Επιτροπή αναμένει επί του παρόντος την απάντηση σε διοικητική επιστολή που απεστάλη προς τις ελληνικές αρχές στις 22 Δεκεμβρίου 2006. Η απάντηση ζητήθηκε να αποσταλεί εντός δύο μηνών και, μετά από σχετική ανάλυση, η Επιτροπή θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις για τις ενδεδειγμένες ενέργειες.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ. Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα την απάντησή της στις αιτιάσεις της Κομισιόν ή να εξηγήσει γιατί την καθυστερεί. Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις, που δικαιώνουν συμβασιούχους.

Οι προκλητικές επιθέσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά εναντίον του ΔΕΚ, εκθέτουν και την κυβέρνηση και την διορισμένη από αυτή κορυφή της ελληνικής δικαιοσύνης.»

To Γραφείο Τύπου