Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/01/2006

Να γίνουν σεβαστά τα αποτελέσματα των Παλαιστινιακών εκλογών

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Παλαιστινιακών εκλογών, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, με ευθύνη για την εξωτερική πολιτική Πάνος Τριγάζης τόνισε:

Ο Παλαιστινιακός λαός προσήλθε ειρηνικά στις κάλπες και εξέλεξε το νέο Κοινοβούλιό του, όπου πλειοψηφεί το κόμμα της Χαμάς, το οποίο αναμένεται να σχηματίσει τη νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από τη διεθνή κοινότητα, της οποίας η επιδίωξη πρέπει να είναι πώς η κυβέρνηση αυτή θα ενταχθεί ως ισότιμος συνομιλητής σε μια νέα ειρηνευτική διαδικασία, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Αντιθέτως, θα είναι τραγικό λάθος αν επιδιωχθεί η απομόνωσή της στο όνομα της «αντιτρομοκρατίας». Κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει το ρόλο και το έργο και του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

«Συνομιλήστε με την Χαμάς», είναι το μήνυμα και του μεγάλου Ισραηλινού συγγραφέα Ούρι Αβνέρ, που λάβαμε σήμερα το πρωί.

Από τις Παλαιστινιακές εκλογές αναδύεται πιο ισχυρό το μήνυμα, ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αφεθούν επιτέλους ελεύθεροι να ρυθμίσουν τα του οίκου τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, το ταχύτερο, με πρωτεύουσα την Αν Ιερουσαλήμ,. Ένα κράτος που μπορεί να συμβιώσει ειρηνικά δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, μέσα σε αμοιβαία ασφαλή σύνορα.

To Γραφείο Τύπου