Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη για ομιλία Αλογοσκούφη στον ΟΠΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Γ. Αλογοσκούφη στον ΟΠΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης για άλλη μία φορά λέει μισές αλήθειες και, επομένως, παραπλανά τον ελληνικό λαό. Διότι, θριαμβολογώντας για την αύξηση των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, παραλείπει να αναφέρει ότι, παρά αυτήν την αύξηση, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας χρόνο με το χρόνο καλπάζει, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ιστορικά ύψη, ξεπερνώντας το 12% του ΑΕΠ.

Η νοσηρή αυτή κατάσταση όχι μόνο δεν είναι διατηρήσιμη αλλά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, πρώτα απʼ όλα για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων.

Παρʼ ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε πεδίο αντεργατικών ρυθμίσεων, η ελληνική οικονομία χάνει διαρκώς σε αποδοτικότητα, ενώ κινδυνεύει να μετατραπεί σε παραγωγική έρημο, πάνω στην οποία θα κερδοσκοπεί με τον πιο άγριο τρόπο το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

To Γραφείο Τύπου