Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με την παρέμβαση του Υπ. Απασχόλησης στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε.

Σχετικά με όσα δήλωσε ο Υπουργός Απασχόλησης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, ο  Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Απασχόλησης αποκρύπτει ότι στην πρώτη έκθεση για την απασχόληση, που παρουσιάστηκε στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών, η βασική σύσταση-οδηγία προς τις κυβερνήσεις είναι η προώθηση της λεγόμενης «flexicurity» (της εξισορρόπησης, δηλαδή, ευελιξίας και ασφάλειας στην εργασία). Ο όρος, όμως, αυτός είναι μια μεγάλη απάτη γιατί η ίδια η ευελιξία στην εργασία έχει ως στοιχείο του DNA της την ανασφάλεια, την προσωρινότητα και την αβεβαιότητα.

Επίσης, αποκρύπτει ο Υπουργός Απασχόλησης ότι στη δεύτερη έκθεση για την κοινωνική προστασία, που παρουσιάστηκε στο σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών, προτείνεται ουσιαστικά στα κράτη-μέλη η αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Απασχόλησης, με τη σημερινή παρέμβασή του, παρουσίασε μια μαγική εικόνα για την κατάσταση των εργαζομένων και την κοινωνική προστασία στη χώρα μας, κρύβοντας κάτω από το χαλί τις μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, που έχουν ενταθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω της εφαρμογής αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι της χώρας μας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με εύπεπτα παραμύθια. Απαιτούν κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για αξιοπρεπές εισόδημα, πραγματικές θέσεις εργασίας και για κοινωνική προστασία στην πράξη και όχι στα λόγια.

To Γραφείο Τύπου