Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη για τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επιχειρεί να καταργήσει το Άσυλο στα Πανεπιστήμια, διατηρεί για τον εαυτό της την απόλυτη ασυλία να επιβάλει άγριες φοροεπιδρομές.

Οι κυβερνητικές αλχημείες δεν παραπλανούν κανέναν για το μεγάλο ύψος στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών όσο και για τις επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις τους.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά - αναμένεται και τρίτη - μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των αστικών ακινήτων μαζί με την πρωτοφανή αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα θα τινάξει σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη τη «φούσκα» των ακινήτων, θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ θα αυξήσει τους πάμπολλους πρόσθετους φόρους και τις εισφορές επί των ακινήτων, μαζί με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλουν οι πάντες με τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η παράλληλη αύξηση των αφορολόγητων στη αγορά πρώτης κατοικίας, τις γονικές παροχές, κ.λ.π. με κανέναν τρόπο δεν αντισταθμίζει ούτε μπορεί να «χρυσώσει το χάπι» των νέων υπέρμετρων επιβαρύνσεων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με την πολιτική της, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

To Γραφείο Τύπου