Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/02/2007

Δήλωση Γιάννη Τόλιου για την ανάγκη άμεσης στήριξης της Πτηνοτροφίας

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος σε θέματα αγροτικής πολιτικής, σχετικά με τα κρίσιμα προβλήματα των πτηνοτρόφων, δήλωσε τα εξής:

«Ο κλάδος της πτηνοτροφίας και συνολικά οι 15.000 εργαζόμενοι σε αυτόν βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των συνεπειών από τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών. Όταν το πρόβλημα ήταν σε έξαρση, η κυβέρνηση εξαντλούνταν σε υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, ενώ πέρασε ένας χρόνος και ελάχιστα έχουν γίνει.

Ακόμα και αυτή η έκτακτη ενίσχυση των 18,8 εκατ. ? που ενέκρινε η ΕΕ και η οποία έπρεπε να δοθεί ως τέλος 2006, καθυστερεί αδικαιολόγητα εντείνοντας τα αδιέξοδα του κλάδου.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δε διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων ούτε της πτηνοτροφίας, ούτε άλλου κλάδου της αγροτικής οικονομίας. Τα αφήνει όλα στο “θαυματουργό χέρι” του μηχανισμού της αγορά και όποιος... αντέξει!

Καλούμε τη κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου  με άμεση χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις, κά., αξιοποιώντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις των πτηνοτροφικών οργανώσεων».

To Γραφείο Τύπου