Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/06/2005

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για τον ΟΤΕ

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση για τον ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά την κοινωνική κατακραυγή για την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η διοίκηση του ΟΤΕ με την ΟΜΕ ΟΤΕ για τη δραστική μείωση του προσωπικού αυτής της επιχείρησης, επιχειρεί να την νομιμοποιήσει με την σχετική τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Ο ΣΥΝ είναι ριζικά αντίθετος με αυτή την κυβερνητική επιλογή, που φορτώνει τα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων του ΟΤΕ και κατά συνέπεια στο ΙΚΑ στο οποίο μελλοντικά θα ενταχθούν καθώς και στους φορολογούμενους. Που χρησιμοποιεί στο ρόλο της Ιφιγένειας τα νέα αγόρια και κορίτσια, που θα μπαίνουν πλέον στον ΟΤΕ με εργασιακές σχέσεις πολύ χειρότερες από αυτές που κατέκτησαν με σκληρούς αγώνες οι γονείς τους. Που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ που είχαν ξεκινήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Που ανοίγει την «κερκόπορτα» για την επέκταση αυτής της ρύθμισης για τους νεοπροσλαμβανόμενους και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και για την εξομοίωση δια της δραματικής υποβάθμισής τους των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα με τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα. Που προετοιμάζει το έδαφος για απόλυτη κονιορτοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα, που σήμερα δεν εφαρμόζεται ούτε η ελάχιστη προστασία που παρέχει η εργατική νομοθεσία και οι νόμοι, λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης των εργοδοτών που έχουν μετατρέψει τις επιχειρήσεις σε «φυλακές υψίστης ελαστικότητας και παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων». Που χτυπάει στην καρδιά του το συνδικαλιστικό κίνημα και υπονομεύει τον μελλοντικό του ρόλο και την διαπραγματευτική του δύναμη στη χώρα μας.

Ο ΣΥΝ θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο να μην περάσει αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της ντροπής. Για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας. Για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας με φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

To Γραφείο Τύπου