Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/02/2007

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, μιλώντας στη ΝΕΤ (Γ. Καπόπουλος), τόνισε μεταξύ άλλών τα εξής:

Κακός σύμβουλος για την κυβέρνηση είναι η θεωρία περί «μειοψηφιών που διαμαρτύρονται». Πρέπει να αποσύρει αμέσως τον νόμο πλαίσιο γιατί όλοι, ακόμα και οι «πρόθυμοι» υποστηρικτές του, αναγνωρίζουν ότι, ενώ δεν κάνει τις απαραίτητες τομές στα ουσιαστικά ζητήματα, όπως την ελεύθερη πρόσβαση, τη χρηματοδότηση, την αυτοτέλεια, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα και της ακαδημαϊκής λειτουργίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία ως κερκόπορτας για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση και ως δαμόκλειου σπάθης για τις ακαδημαϊκές και δημοκρατικές ελευθερίες. Μόνο με ευρύτατη συναίνεση της ακαδημαϊκής κοινότητας, με συμμετοχή και έμπνευση των νέων φοιτητών και σπουδαστών είναι δυνατόν να γίνουν οι απαιτούμενες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις συνολικά για την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις βαθμίδες.

Εμείς, ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε πάντοτε παρόντες, όχι μόνο στα κινήματα και στους δρόμους, όχι μόνο στη Βουλή, όπου πρωταγωνιστήσαμε στην υπεράσπιση του άρθρου 16, αλλά και στο μέτωπο των θετικών εναλλακτικών προτάσεων, μια από τις οποίες, κομβική, είναι και αυτή που θα παρουσιάσουμε μεθαύριο για την ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ, τον αυτόνομο μορφωτικό ρόλο του Λυκείου, την υποχρεωτική δωδεκάχρονη.

Είναι λυπηρό και αξιοπερίεργο το ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει… την απουσία της απʼ αυτό το κρίσιμο μέτωπο αντιπαράθεσης προς την πολιτική απορύθμισης της σημερινής κυβέρνησης. Απουσία από τη Βουλή, τακτικισμός για το άρθρο 16, σιωπή για ακραίες δηλώσεις για το Άσυλο, πλήρης απουσία από τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις. Αντί, έστω, μιας θετικής αποτίμησης του μαζικού συλλαλητηρίου, που θύμιζε αυτό του ασφαλιστικού, ήρθαν οι δηλώσεις Παπαδόπουλου για περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερες συλλήψεις και καταστολή. Δεν επιχαίρουμε, καλούμε τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να προβληματιστούν.

To Γραφείο Τύπου