Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/02/2007

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε , σήμερα, συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή του Νίκου Παυλίδης, Γραμματέα της Ν.Ε. Α' Θεσ/νίκης και του Δράγα Αδάμ, Γραμματέα της Ν.Ε. Β' Θεσ/νίκης.

Μεταξύ των άλλων  ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε:

Για την κυβέρνηση της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ

Είναι μια κακή κυβέρνηση που όταν παράγει έργο πάει όλο και πιο δεξιά. Η χώρα χάνει έδαφος και οι ανισότητες μεγαλώνουν. Το μεγαλύτερο ατού της Ν.Δ είναι η νερόβραστη αντιπολίτευση, το προγραμματικό χάος, το βεβαρημένο κυβερνητικό παρελθόν και το ηγετικό έλλειμμα του ΠΑΣΟΚ.

Οι γενικότερες συνθήκες ευνοούν ένα άλμα στην ανάπτυξη και τις εκλογικές επιδόσεις του Συνασπισμού αρκεί να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να αποφύγουμε τα αυτογκολ.

Για την  κυβερνητική πολιτική στα Πανεπιστήμια

Η Νέα Δημοκρατία πυροδοτεί και συντηρεί την ένταση στα  Πανεπιστήμια για να εισπράξει εκλογικά οφέλη καλλιεργώντας την ανασφάλεια των πολιτών. Η κ. Γιαννάκου ασκεί εμπρηστική πολιτική. Η Ν.Δ. παίζει ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη της Δημόσιας Εκπαίδευσης  των παιδιών και των οικογενειών τους. Καμιά σοβαρή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προωθηθεί μέσα σʼ αυτές τις συνθήκες και μάλιστα στην καρδιά μιας παρατεταμένης εκλογικής  περιόδου. Η ψήφιση των κυβερνητικών μέτρων δεν θίγει τις βασικές πηγές κακοδαιμονίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων και θα επιτείνει την κρίση, καθώς θα ενισχύσει την εξάρτηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ από το πελατειακό κράτος και την αγορά.

Σε αυτό το σκηνικό οι κουκουλοφόροι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης, γιʼ αυτό άλλωστε και τους αφήνει ασύλληπτους. Ο ΣΥΝ  είναι με τις χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές , για μια καλύτερη δημόσια παιδεία και εναντίον της βίας  και της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων.

Για τις δημοσκοπήσεις

Τις μελετούμε όλες. Δεν ξεχνούμε όμως ότι η μόνη μέτρηση που μετράει είναι αυτή της πραγματικής κάλπης. Είμαι  αισιόδοξος για τον Συνασπισμό. Δεν δικαιολογείται όμως καμιά επανάπαυση και πολύ περισσότερο εσωτερικό  κλίμα αυτάρκειας . Χρειάζεται καθολική συσπείρωση και σκληρή δουλειά μέχρι και την Κυριακή των εκλογών.

Για τον χρόνο των εκλογών.

Η κυβέρνηση γλείφει τα μουστάκια της για πρόωρες εκλογές, αλλά οι πολίτες σε ποσοστό 60 έως 65% επιθυμούν εξάντληση της τετραετίας.

Ο Συνασπισμός προετοιμάζεται ώστε να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Εμείς δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούμε, ούτε φοβόμαστε τις εκλογές. Ίσα-ίσα, που στην επόμενη βουλή θα έχουμε και ισχυρότερη παρουσία. Από εκεί και πέρα όμως το μικροπολιτικό παιχνίδι με τον χρόνο των εκλογών που θα γίνουν την «περίφημη ώρα Καραμανλή» βλάπτει την χώρα , την οικονομία και κυρίως την λειτουργία της διοίκησης.

Πρώτοι από όλους οι Νεοδημοκράτες υπουργοί και βουλευτές  έχουν σύρει το χορό της προεκλογικής περιόδου και έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα αχανές εργοτάξιο ρουσφετιών.

Για τον Συνασπισμό

Ο Συνασπισμός είναι το κόμμα της σύγχρονης αριστεράς με μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία, με σαφή οριοθέτηση  και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΚΚΕ.

Ο Συνασπισμός δεν έχει την πολυτέλεια των κάθετων εσωτερικών διαιρέσεων.

Η  επικείμενη εκλογική μάχη θα είναι σκληρή.

Γιʼ αυτό χρειαζόμαστε:

-Πρωτοβουλίες ανάκτησης της συνασπισμικής συσπείρωσης με σύνθεση απόψεων και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος.

-Αλλαγές στο κείμενο της εκλογικής διακήρυξης , ώστε να είναι απολύτως συμβατό με τις συλλογικές θέσεις του Συνασπισμού.

-Επιδίωξη διεύρυνσης των εκλογικών  μας συνεργασιών και προς τους αριστερούς σοσιαλιστές που διαφοροποιούνται από την δεξιόστροφη πορεία του ΠΑΣΟΚ καθώς και προς το χώρο της Οικολογίας.

Ελπίζω ότι η ηγεσία του κόμματος θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες εν όψει και του Διαρκούς Συνεδρίου. Η καθολική  συστράτευση με σύνθεση απόψεων είναι μονόδρομος.

Μπορούμε να πάμε πολύ καλά στις εκλογές, αρκεί να αποφύγουμε τα αυτογκολ.

To Γραφείο Τύπου