Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/02/2007

Κούφιες εξαγγελίες και ανούσιες διαβεβαιώσεις. Ο κ. Αβραμόπουλος κρύβει την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μόνη λύση, ένα σύγχρονο και δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες.

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, δήλωσε τα εξής:

« Ο κ. Αβραμόπουλος με κούφιες εξαγγελίες και ανούσιες διαβεβαιώσεις προσπαθεί να καλλιεργήσει μια εικονική πραγματικότητα στο χώρο της Υγείας. Μια πορεία υποβάθμισης που άρχισε επί τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται επί των ημερών της ΝΔ. Ο κ. Υπουργός κρύβει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου, στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με τα φανερά και κρυφά ράντζα, τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τα εξουθενωτικά ωράρια των γιατρών (πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα), την καθήλωση των μισθών των υγειονομικών, τις περικοπές κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απουσία συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (όλο εξαγγέλλεται και ποτέ δεν έρχεται) και πολλά άλλα. Τώρα ο κ. Υπουργός προεξοφλεί και την εξοικονόμηση πόρων που ΘΑ προκύψει από το νέο νόμο για τις προμήθειες που ΘΑ ετοιμάσει.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να σταματήσει τα επικοινωνιακά «τρικ» και ας αφουγκραστεί καλύτερα τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και την απαίτηση των απλών εργαζομένων, για σύγχρονο και δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες».

To Γραφείο Τύπου