Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/06/2005

Σφαγιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες

Ανοίγει ο δρόμος για τη κατεδάφιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό των Τραπεζών

Η νομοθετική ρύθμιση, που, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις, κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό των Τραπεζών, κατακρεουργεί κατακτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων στις Τράπεζες, ιδιαίτερα των νέων. Χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες που τα φορτώνει στις πλάτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ.

Οι ρυθμίσεις αυτές δεν στρέφονται μόνο κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων στις Τράπεζες, αλλά και σε βάρος όλων των ασφαλισμένων, πρώτα απ’ όλα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπουλήσει τις Τράπεζες αλλά και τον ΟΤΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα, θέτει σε κίνδυνο όλο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Οι ρυθμίσεις για τις Τράπεζες αλλά και τον ΟΤΕ, αν εφαρμοστούν, θα ανοίξουν τον δρόμο για τη γενικευμένη εφαρμογή ανάλογων αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων σε όλες τις ΔΕΚΟ και θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για τη συνολική κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Οι απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αυτές κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν θα περάσουν και θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

To Γραφείο Τύπου