Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/02/2007

Σοβαρές ελλείψεις αίματος! Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας του ΣΥΝ

Λόγω σοβαρών ελλείψεων αίματος αναβλήθηκαν οι μεταγγίσεις 50 παιδιών με μεσογειακή αναιμία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ τόσο στο Κρατικό της Νίκαιας, όσο και στο Παίδων Αγία Σοφία, παρατηρούνται αναβολές μεταγγίσεων. Σε πολλές περιπτώσεις ζητείται από τους ασθενείς να φέρουν οι ίδιοι εθελοντή αιμοδότη!

Η χώρα μας είναι η μόνη στην Ε.Ε., που πραγματοποιεί εισαγωγή αίματος αμφιβόλου ποιότητας και με τεράστιο κόστος, διότι μέχρι σήμερα είναι ανύπαρκτη μια πολιτική εθελοντικής αιμοδοσίας και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα να εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων και κυρίως παιδιών με μεσογειακή αναιμία. Η ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο ΣΥΝ στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και επίτευξη της επάρκειας σε αίμα:

-Καλεί τα μέλη και τις φίλες και φίλους να προσέλθουν στην πλησιέστερη αιμοδοσία και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

-Απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου την άμεση ανάπτυξη στρατηγικής με επιμέρους τακτικούς στόχους για την ανιδιοτελή εθελοντική αιμοδοσία, που είναι και η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει επαρκές και ποιοτικό αίμα.

-Στον ενδιάμεσο χρόνο δεν απαιτούμε τίποτε περισσότερο από μια σωστή διαχείριση που θα εξασφαλίσει τουλάχιστον την επάρκεια!

Τμήμα Υγείας