Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/02/2007

Κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ODP είχε ο Π.Τριγάζης στην Κων/πολη

photo

Με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP)της Τουρκίας Χαϊρί Κοζάνογλου και τον αντιπρόεδρο Στέφο Μπελινσόϊ (Ελληνικής καταγωγής) συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης με την ευκαιρία της επίσκεψης του για την κηδεία του Χραντ Ντίνκ.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσα στα δύο κόμματα και η κοινή βούληση για την παραπέρα ανάπτυξη τους τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.  Ειδικότερα συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα για την προώθηση κοινής καμπάνιας των δύο κομμάτων για την μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας - Τουρκίας, με την στήριξη ευρύτερων αριστερών, οικολογικών και φιλειρηνικών δυνάμεων των δύο χωρών και της Ευρώπης. Επίσης, ανταλλάχθηκαν ιδέες γύρω από την οργάνωση συνδιάσκεψης του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ODP για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας εντός του 2007 στην Άγκυρα.

Ο Πρόεδρος του ODP χαρακτήρισε ελπιδοφόρα την ευρεία δημοκρατική κινητοποίηση στην Τουρκία που προκάλεσε η δολοφονία του Χραντ Ντινκ σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων για την χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος του 10-11 Φεβρουαρίου 2007 όπου προσκάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο.

Συνάντηση με τον Γιοστ Λάχεντάϊκ

Ο Πάνος Τριγάζης συναντήθηκε και με τον Ευρωβουλευτή των Πρασίνων Γιόστ Λάχεντάϊκ, Πρόεδρο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Τουρκία, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για τον Χραντ Ντινκ σε κεντρική αίθουσα της Κων/πολης

To Γραφείο Τύπου