Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/02/2007

Χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων στο Μελετάνι Μάντρας

«Γιατί πρέπει το Θριάσιο να δέχεται όλες τις βρωμιές της υπόλοιπης χώρας;» αναρωτιέται ο Βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης έφερε σαν Επίκαιρη Ερώτηση τη δημιουργία χωματερής βιομηχανικών αποβλήτων στο Μελετάνι Μάντρας, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε αποφύγει να απαντήσει στην αρχική Ερώτησή του για το θέμα.

Ο κ. Καλογιάννης, αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι η όλη διαδικασία γίνεται για το καλό του Θριασίου, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές βιομηχανίες που ρυπαίνουν στο Θριάσιο, και μόνος τρόπος για να απομακρυνθούν τα τοξικά που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή είναι να παραχωθούν τα απόβλητα σε ένα μεταλλείο κάπου κοντά. Καθώς κοντά στο βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, θα συγκεντρωθούν έτσι στην περιοχή και τα απόβλητα από όσες βιομηχανίες της Αττικής και της Βοιωτίας δεν λειτουργούν στο Θριάσιο.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε την προωθούμενη ρύθμιση σαν δημιουργία μιας χωματερής βιομηχανικών αποβλήτων στο Θιάσιο. «Το Θριάσιο έχει συγκεντρώσει στις πλάτες του όλες τις πληγές του Φαραώ», συνέχισε. «Ό,τι τοξικό, επικίνδυνο, ανεπιθύμητο στο Θριάσιο καταλήγει. Ποιος όμως ρώτησε τους κατοίκους αν τα θέλουν όλα αυτά; Τους λέμε, «αφού φορτωθήκατε τις βιομηχανίες, λουστείτε και τα απόβλητα». Η οργή όμως έχει ξεχειλίσει, και να ξέρετε ότι θα τη βρείτε μπροστά σας». Τέλος, κάλεσε τον κ. Υφυπουργό να αντιληφθεί και αυτός ότι δεν χωράει και άλλη βιομηχανική δραστηριότητα στο Θριάσιο, αλλοιώς θα έχει να αντιμετωπίσει την εντονότατη αντίδραση των κατοίκων.

Ο κ. Καλογιάννης προτίμησε να μην απαντήσει στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και να αναφερθεί μόνο σε κάποια επιμέρους μέτρα που παίρνονται για απορρύπανση στην περιοχή, και για κάποιους ελέγχους στις βιομηχανικές δραστηριότητες. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο όμως αν η μη απάντησή του αυτή θα καταπραΰνει τους κατοίκους της Μάντρας και των όμορων δήμων.

To Γραφείο Τύπου