Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/06/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τις απολυμένες των γυμναστηρίων Universal του Ρέντη

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και οι Δ. Στρατούλης, Αυγή Θεοδόση, μέλη Π.Γ., Σωτ. Σιώκος, μέλος της ΚΠΕ και η Δέσποινα Σαγγανά (Γραμματεία Γυναικών) επισκέφθηκαν σήμερα τις απολυμένες των γυμναστηρίων UNIVERSAL του Ρέντη.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Υπάρχουν κάποια Κέντρα Αδυνατίσματος όπου το μόνο πράγμα που «αδυνατίζει» είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα δικαιώματα των πελατισσών και των πελατών.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση εδώ της UNIVERSAL, που επαναλαμβάνει μια κρίση που την βλέπουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια BEAUTY FORM, BEAUTY DIET, Κέντρα Αδυνατίσματος και Αισθητικής παρουσιάζονται, κλείνουν, αφήνοντας τους εργαζομένους στο κρύο, χωρίς να τους έχουν πληρώσει ούτε καν τα δεδουλευμένα τους και αφήνοντας επίσης τις πελάτισσες να έχουν πληρώσει συνδρομές τριετείς και να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες.

Είναι απαράδεκτη κατάσταση. Εμείς καλούμε την κυβέρνηση άμεσα, όπως έχει ζητήσει το σωματείο, να προχωρήσει σε νομοθετικό πλαίσιο για τα Κέντρα Αδυνατίσματος. Και συγκεκριμένα εδώ για το UNIVERSAL να εξασφαλίσει την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της εργοδοσίας προς τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες.

To Γραφείο Τύπου