Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννη

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη Συνέντευξη Τύπου του ΥΕΝ κ. Μ. Κεφαλογιάννη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μ. Κεφαλογιάννης, σε μια καθαρά προεκλογική συνέντευξη, επιχείρησε ματαίως να κάνει «το μαύρο-άσπρο» σε σχέση με την πολιτική που εφαρμόστηκε στον χώρο της ναυτιλίας.

Η κυβέρνηση το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει στον ναυτιλιακό τομέα είναι μια ακραία και σκανδαλώδης φιλοεφοπλιστική πολιτική.

Αυτή η πολιτική, που ξεκινάει από την πλήρη ασυδοσία στις ακτοπλοϊκές γραμμές και φτάνει σε πρωτοφανείς χαριστικές πράξεις, όπως η κατάργηση σχεδόν των εφοπλιστικών ασφαλιστικών εισφορών και η ουσιαστική κατάργηση των περιορισμών στις οργανικές συνθέσεις, ενισχύει τα εφοπλιστικά υπερκέρδη, στρέφεται σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχει προκαλέσει μεγάλες αυξήσεις στα ναύλα και μεγάλα προβλήματα στις νησιώτικες ακτοπλοϊκές γραμμές και λιμενικές υποδομές, ενώ πλήττει καίρια τα ναυτεργατικά δικαιώματα και τη ναυτική απασχόληση.

Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά τη ριζική μας αντίθεση στη μετατροπή της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου σε Ναυτιλιακό Κέντρο, πράγμα που θα οδηγήσει στην τσιμεντοποίηση-εμπορευματοποίηση αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχής και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της ίδιας και των γύρω Δήμων.

To Γραφείο Τύπου