Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/03/2007

Δήλωση Ν.Βούτση σχετικά με τις κατευθύνσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου

Ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τις κατευθύνσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου, έκανε το παρακάτω σχόλιο :

Η λογική των προτάσεων δεν κινείται σε εναλλακτική πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με τις γενικά εξαγγελλόμενες και από τη σημερινή κυβέρνηση πολιτικές, όπως επίσης και σε σχέση με παλαιότερες εξαγγελίες, όταν στο ΠΑΣΟΚ ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για συρραφή στόχων γενικής αντιπολιτευτικής χρήσεως, χωρίς όμως τις δεσμεύσεις, τις ιεραρχήσεις, τις βαθύτερες επεξεργασίες που θα έδιναν συνοχή και προγραμματική ποιότητα.

Οι αποσιωπήσεις για κρίσιμα θέματα, π.χ. οικονομικής πολιτικής, ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αναδιανομής πόρων, πάταξης της κερδοσκοπίας και της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου, είναι κραυγαλέες.

Οι αποσιωπήσεις αυτές, μαζί με το στοιχείο της γενικής ρητορείας και για τομείς στους οποίους η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε την πρώτη ευθύνη για την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, προσδίδουν ένα σαφή συντηρητικό χαρακτήρα στο πρόγραμμα, αντί του κατ΄ επίφαση φιλολαϊκού χαρακτήρα του. Είναι ενδεικτική «η υπόσχεση» για μείωση ιδιωτικών δαπανών για την υγεία και επίσης η απαράδεκτη γενικολογία για την παιδεία, όπου, όμως, έμπρακτα εξελίσσεται η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ με άξονα την πολιτική απορύθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της.

To Γραφείο Τύπου