Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2007

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με τη Διοίκηση της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού «ΚΑΠΝΙΚΗ»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε την 1/3/2007 με τη Διοίκηση της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού «ΚΑΠΝΙΚΗ», και συζήτησαν θέματα σχετικά με το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και τις οικονομικές ενισχύσεις των καπνοκαλλιεργητών.

Υποστηρίχθηκε και από τις δύο πλευρές ότι:

-    Οι καπνοπαραγωγοί στη χώρα μας, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, εξ αιτίας των κοινοτικών ρυθμίσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και έχουν οδηγήσει σε συνολική μείωση της καπνοκαλλιέργειας κατά 75%. Και δεν είναι δίκαιο η Κυβέρνηση να επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για χιλιάδες παραγωγούς αφαιρώντας εισοδήματα ή ενισχύσεις από τους όπως είναι με το ποιοτικό παρακράτημα ή με το εθνικό απόθεμα.

-    Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να τροποποιηθεί ο Κανονισμός 864/2004 της Ε.Ε.,  που αφαιρεί από το 2009 το 50% της ενίσχυσης των παραγωγών και την μεταφέρει στο λεγόμενο δεύτερο πυλώνα και σε πιθανή αξιοποίηση από άλλους οι οποίοι δεν το έχουν ανάγκη όπως οι καπνοπαραγωγοί. Να καταργηθεί αυτό το μέτρο και να μείνει το σύνολο των ενισχύσεων στους παραγωγούς.

To Γραφείο Τύπου