Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/06/2005

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησε συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Σ.Ρ.Α. Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε και θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί στις 10.30 με τον Διοικητή του ΙΚΑ, κ.Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Σ.Ρ.Α έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ζήτησα συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Βαρθολομαίο, γιατί με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των Τραπεζών, αλλά και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και το ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ θα επιβαρυνθούν με τεράστια ποσά.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ ο οποίος έκανε λόγο για αναλογιστικά ελλείμματα της τάξης των 9 δις ευρώ, μόνο από την ένταξη των ταμείων κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ, δίνει μια μικρή εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος που θα προκύψει για τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων και συνταξιούχων στο ΙΚΑ και ιδιαίτερα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν μια κακή κληρονομιά. Στο παρελθόν διασπαθίστηκαν, με ευθύνη των διοικούντων ασφαλιστικών ιδρυμάτων, τεράστια ποσά από τα αποθεματικά των Ταμείων σε χρηματιστηριακά παιχνίδια. Σήμερα από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις κινδυνεύει το ΙΚΑ κυριολεκτικά να βουλιάξει, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το παρόν και το μέλλον των συντάξεων.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να υπερασπιστεί τα χρήματα, τα δικαιώματα και τις προοπτικές εργαζομένων και συνταξιούχων που ανήκουν στο ΙΚΑ, τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, που έχει την ευθύνη να προασπίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.»

To Γραφείο Τύπου