Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2007

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η οικονομική φιλοσοφία του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν αντιστρατεύεται, αλλά και ενισχύει τα κυρίαρχα νεοφιλελεύθερα δόγματα που εφαρμόζονται στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες.

Η ρητή αναφορά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση «ισχυρών ελληνικών πολυεθνικών ομίλων ώστε να αναδειχθούν σε εθνικούς και περιφερειακούς πρωταθλητές», η δέσμευση για περαιτέρω μείωση της φορολογίας στα μη διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων και το τετραετές δώρο των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που θα προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους επιβεβαιώνουν, μαζί με πολλά άλλα, ότι στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται οι αγορές, η ενίσχυση των καπιταλιστικών κερδών και οι χαριστικές πράξεις στο κεφάλαιο προκειμένου μέσα από την ενίσχυση των προνομίων του να αντιμετωπιστούν, υποτίθεται, κεντρικά κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία.

Οι αντιφατικές φιλολαϊκές προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου κινούνται στην ίδια λογική και αντίληψη με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ.  Κ. Καραμανλή πριν τις εκλογές του 2004. Γι αυτό θα έχουν την ίδια τύχη που είχαν και οι εξαγγελίες του σημερινού Πρωθυπουργού. Είναι καταδικασμένες σε κάθε περίπτωση να μείνουν στα χαρτιά.

Χωρίς ριζική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και αμφισβήτηση σε βάθος της δεσποτείας των αγορών και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, κάθε κυβερνητική πολιτική μετατρέπεται σε άθυρμα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και οι προεκλογικές φιλολαϊκές εξαγγελίες μετατρέπονται σε κουρελόχαρτο.

Για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ οι φτωχοί ευημερούν μόνο με υποσχέσεις στην προεκλογική περίοδο, ενώ κάθε φορά μετά τις εκλογές οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότεροι. Αυτός είναι ο απόλυτος νόμος του δικομματισμού στη χώρα μας.»

To Γραφείο Τύπου