Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2007

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στο Ρ/Σ ΑΛΦΑ 9,89 (στον κ. Σανταμούρη), ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, τόνισε:

«Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, στον πυρήνα και στη φιλοσοφία του μοιάζει με το πρόγραμμα αλλά και την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ.

Διαπνέεται από την λογική των κινήτρων και των διεκδικήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, στις μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου όπως λέγεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις και να υπάρξει ανάπτυξη, ενώ τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και η οικονομική ενίσχυση των ασθενέστερων θα αντιμετωπίζεται εκ των υπολοίπων.

Ετσι οι αποσπασματικές υποσχέσεις γίνονται προεκλογικές διακηρύξεις, παρόμοιες με αυτές της Ν.Δ., οι οποίες μετά τις εκλογές ξεχνιούνται, ανακυκλώνοντας το πρόβλημα αξιοπιστίας, διάστασης λόγων και έργων, που εισπράττουν οι πολίτες από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικού διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε αρκετά από τα όσα υπόσχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ π.χ. διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΚΟ όταν ετέθησαν συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε διαφορετική στάση συναινώντας με τη Ν.Δ. στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους, αρνούμενη τη κοινή δράση με τον ΣΥΝ και την Αριστερά».

To Γραφείο Τύπου