Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2007

ΔΗΛΩΣΗ Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ σχετικά με το χρηματιστηριακό σκάνδαλο στο Επικουρικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων

Σχετικά με το χρηματιστηριακό σκάνδαλο στο Επικουρικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, τόνισε τα εξής:

«Το σκάνδαλο της ζημιάς των 15 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε στο Επικουρικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων από την διαχείριση των αποθεματικών του από την Χρηματιστηριακή «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ», επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΝ για τις αρνητικές συνέπειες στην περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων από την επιμονή της σημερινής κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, να εναποθέτουν τη διαχείριση των διαθεσίμων της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στον χρηματιστηριακό τζόγο.

Ο ΣΥΝ ζητά σε βάθος έρευνα και καταλογισμό ευθυνών, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά συνολικά για την «αξιοποίηση», μέσω χρηματιστηρίου, των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Για να διαπιστωθεί πως η περιουσία των ασφαλισμένων χάθηκε στο χρηματιστηριακό τζόγο, με ποιες παράνομες και μαφιόζικες διαδικασίες και ποια είναι τα αδίστακτα τρωκτικά, που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΝ επαναφέρει την πρότασή του για διαχείριση των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης με αποκλειστικό κριτήριο την εγγυημένη και ασφαλή απόδοσή τους μακριά και ενάντια στις πρακτικές του χρηματιστηριακού τζόγου.

Η κυοφορούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει το ποσοστό των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων που θα μπορεί να αξιοποιείται μέσω /Χρηματιστηρίου αποτελεί έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων και πρέπει άμεσα να αποτραπεί».

To Γραφείο Τύπου