Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/06/2005

Η καμπάνα χτυπάει για όλους τους εργαζόμενους

Οι νεοσυντηρητικές πολιτικές και αξίες διχάζουν

Ο Ν.Βούτσης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας σε ομιλία του στο Αιγάλεω τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση καθοδηγεί τον πόλεμο εναντίον της εργασίας στη χώρα μας.

«Κλείνει το μάτι» στην ηγεσία του ΣΕΒ, που έχει μόνιμα στο στόχαστρό της την εργασία, την ασφάλιση, το κόστος και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συντάσσεται με τις πλέον συντηρητικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης. Ηγείται του μετώπου των εργοδοτών, των επιχειρηματιών, των κερδοσκόπων, για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με έξοδα, μάλιστα, των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.

Επιχειρεί συστηματικά τη διαίρεση, το διχασμό, την καταστροφή της αλληλέγγυας συνείδησης μέσα στον κόσμο της εργασίας με τα πολυχρησιμοποιημένα επικοινωνιακά ιδεολογήματα για τα «ρετιρέ», για τους «υποκινούμενους» εργατικούς αγώνες, για τα «προνόμια» του δημοσίου έναντι του ιδιωτικού τομέα.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί από το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η υπόθεση του οκταώρου, η στήριξη του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, το ανθρώπινο ωράριο των καταστημάτων διακυβεύονται καθώς βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής.

Είναι φανερό ότι «η καμπάνα χτυπάει για όλους». Ότι η εξελισσόμενη επίθεση δεν αφορά την αντιμετώπιση προκλητικών προνομίων, αλλά ίσα - ίσα την ενίσχυση, την ασυδοσία και την ασυλία τους μέσα στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. «Εχθρός» είναι ο απλός εργαζόμενος, οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα που αποτελούν «εμπόδιο» για την ασύδοτη κερδοφορία και τη συνεχή διεύρυνση της κοινωνικής «νέας φτώχειας».

Οι «μη προνομιούχοι», δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, εμφανίζεται ιστορικά ως η μονίμως προδομένη κοινωνική δύναμη από τις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Τουλάχιστον αυτή η διαχρονική εμπειρία ας αποτελέσει σήμερα πηγή συνειδητοποίησης και αγωνιστικής επαγρύπνησης για να αντιμετωπιστούν οι δραματικές συνέπειες για το σύνολο των εργαζομένων, που θα έχει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων.»

To Γραφείο Τύπου