Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/03/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα για τη Συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σιούφα σχετικά με τη Συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Δ. Σιούφας έκανε για άλλη μια φορά λόγο για τον ιστορικό χαρακτήρα της Συμφωνίας που αφορά τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, η οποία πρόκειται να υπογραφεί το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δυστυχώς, όμως, τα συγκεκριμένα και αναλυτικά δεδομένα αυτής της Συμφωνίας αγνοεί η ελληνική Βουλή και πολύ περισσότερο ο ελληνικός λαός.

Ο ΣΥΝ είναι ριζικά αντίθετος στην εκχώρηση της ελληνικής συμμετοχής στον αγωγό σε ιδιωτικές εταιρείες. Είναι αδιανόητο ένα τόσο κρίσιμης σημασίας ενεργειακό έργο να παραδοθεί στην διαχείριση και κερδοσκοπική εκμετάλλευση ιδιωτικών συμφερόντων.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση, προτού υπογράψει τη Συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, να ενημερώσει πλήρως την ελληνική Βουλή για όλες τις παραμέτρους αυτής της Συμφωνίας και κυρίως για το πως διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη θαλάσσια περιοχή του Δέλτα του Έβρου και του Αιγαίου.

To Γραφείο Τύπου