Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/06/2005

Να ανοίξουν οι πόρτες στους χιλιάδες απεξαρτημένους νέους που αναζητούν μια νέα ευκαιρία στη ζωή

Επίσκεψη του ΣΥΝ στον ΟΚΑΝΑ

Με αφορμή την 26η Ιουνίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική επίσκεψη από την ηγεσία του ΣΥΝ στον ΟΚΑΝΑ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ (υπεύθυνος της Επιτροπής του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών) συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Χ. Γιαννάκη και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι ανάγκη να στηριχθεί ο ΟΚΑΝΑ με χρηματοδότηση, ταυτόχρονα με τη γενικότερη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μάχη για τα ναρκωτικά. Ο ΣΥΝ υποστηρίζει σταθερά τον θεραπευτικό πλουραλισμό, τις πολιτικές για την μείωση της βλάβης, την αναζήτηση πειραματικών μεθόδων που αξιοποιούν τις ευρωπαϊκές εμπειρίες, ώστε να περιοριστεί η χρήση των ουσιών και να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων.

Το ζήτημα των ναρκωτικών δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση μιας μεγάλης κοινωνικής μάστιγας.

Δυστυχώς εκεί που έχει αποτύχει παντελώς η πολιτεία είναι στην ύπαρξη ρυθμίσεων και κινήτρων για την κοινωνική επανένταξη των πρώην χρηστών. Είναι το πιο τραγικό σημάδι για την ελληνική κοινωνία. Κράτος, δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, ακόμα και η ίδια η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει με αίσθημα ευθύνης να ανοίξουν τις πόρτες στους χιλιάδες απεξαρτημένους νέους που αναζητούν μια νέα ευκαιρία στη ζωή.»

To Γραφείο Τύπου