Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/03/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης, έκανε την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς, παρότι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς το ζητάνε, δεν μπορώ να ευχηθώ χρόνια πολλά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι μια κυβέρνηση η οποία, με την  στρατηγική της  των λεγομένων «μεταρρυθμίσεων», έχει έρθει σε σύγκρουση με την κοινωνία. Αρκεί κανείς σήμερα να δει τι γίνεται στα Πανεπιστήμια, να δει τι γίνεται στους δρόμους, να δει τι γίνεται με τους αγρότες.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολιτική η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, με το κοινωνικό κράτος, με το δημόσιο χώρο και, προκειμένου να επιβληθεί, η κυβέρνηση εκτρέπεται συνεχώς σε θέσεις αυταρχισμού, ακόμη και σε αντισυνταγματικές ενέργειες, όπως γίνεται με το νόμο-πλαίσιο σήμερα στη Βουλή, τον οποίον, για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να τον αποσύρει.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

«Το θέμα των εκλογών είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε έτοιμοι, με την έννοια ότι είμαστε μέσα στην κοινωνία, μέσα στις μάχες για ένα καλύτερο αύριο, όπως δείχνει και ο ρόλος του ΣΥΝ στα θέματα του εκπαιδευτικού κινήματος.»

To Γραφείο Τύπου