Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2007

Ο Αλ. Αλαβάνος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Αισθητικών Ελλάδος της επιχείρησης ΝΟΤΟΣ- Δηλώσεις

photo

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος,  μαζί με τον Δημ. Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, παρευρέθηκε σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Αισθητικών Ελλάδος της επιχείρησης ΝΟΤΟΣ, για τις απολύσεις 15 εργαζόμενων γυναικών, μεταξύ των οποίων και δύο μελών του Δ.Σ. του σωματείου.

Στη δήλωσή του ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Σήμερα θα έπρεπε η κυβέρνηση να έρθει εδώ για να μας δείξει πώς τιμάει την Ημέρα της Γυναίκας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στην Ελλάδα του 2007, απολύονται από επιχειρήσεις όπως η ΝΟΤΟΣ, εργαζόμενες αισθητικοί, επειδή έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός σωματείου στην επιχείρηση. Αυτό είναι αντίθετο σε κάθε ιδέα συνδικαλιστικής ελευθερίας. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να παρέμβει, προκειμένου να αρθούν αυτές οι εκφοβιστικές απολύσει, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και να μπορούν οι νέες γυναίκες στη χώρα μας να δουλέψουν και να συνδικαλιστούν, χωρίς το φόβο ότι θα πεταχτούν στο δρόμο, όπως έγινε εδώ πέρα.»

Ελ.Φαμπάλου (αντιπρόεδρος του κλαδικού σωματείου αισθητικών).

«Σήμερα 8 του Μάρτη τιμάμε την ημέρα της γυναίκας και  την τιμάμε αγωνιστικά. Σʼ αυτή την περίπτωση, για μας είναι ένα χτύπημα από την πλευρά της εργοδοσίας, μιας κερδοφόρας  επιχείρησης που θέλει να λέγεται της ομορφιάς, αλλά με πολλά προβλήματα όσον αφορά τους εργαζόμενους. Και στις συνθήκες δουλειάς αλλά και με την απαίτηση από τη μεριά τους να μην υπάρχει αντίδραση, να μην υπάρχουν αιτήματα, να μην υπάρχει διεκδίκηση από την πλευρά των κοριτσιών. Επιχειρήσαμε να κάνουμε ένα επιχειρησιακό σωματείο στον κλάδο, και πριν καλά-καλά στηθεί αυτό το σωματείο, έρχεται η εργοδοσία και απολύει δύο κορυφαία στελέχη του. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και απαιτούμε την επαναπρόσληψη των συναδελφισών αλλά και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλειάς μας.»

To Γραφείο Τύπου