Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2007

Ο ΣΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Διεθνή διάσκεψη με θέμα «Η Αριστερά και το μέλλον της Ευρώπης. Για ένα Σύνταγμα της Ε.Ε. που να εγγυάται τη δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη» πραγματοποιεί από αύριο στο Βερολίνο η Ομάδα της Αριστεράς στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας. Η συζήτηση θα διεξαχθεί με βάση κοινό κείμενο αρχών και βασικών κατευθύνσεων που έχουν καταθέσει οι ηγέτες της Ομάδας Όσκαρ Λαφονταίν και Γκρέγκορ Γκίζι και σε αυτή θα συμμετάσχουν ηγετικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως ο Φάουστο Μπερτινόττι, η Μαρί-Ζορζ Μπυφέ και ο Φράνσις Βυρτς.

Συμβάλλοντας στη διάσκεψη το Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» και η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο οργανώνουν διήμερο με θέμα «Επανίδρυση της Ευρώπης;»

Στο πρώτο μέρος της διάσκεψης θα συμμετέχει με εισήγησή της εκ μέρους του ΣΥΝ, το μέλος της ΚΠΕ, Μαρίκα Φραγκάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενώ το Σάββατο ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημ. Παπαδημούλης θα είναι εισηγητής σε συζήτηση με θέμα «Ποιος κυβερνά την Ε.Ε.: ολιγαρχία ή δημοκρατία;».

To Γραφείο Τύπου