Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με την επιστολή του νέου Προέδρου της ΔΕΗ για εξωτερικές παρεμβάσεις στην επιχείρηση, που αποκάλυψε η εφημερίδα "Το Ποντίκι"

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την επιστολή του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Κ. Αθανασόπουλου, για εξωτερικές παρεμβάσεις στην επιχείρηση, που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», έκανε την παρακάτω δήλωση:

Για να φτάσει στο σημείο ο ορισμένος από την κυβέρνηση νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ να καταγγέλλει με επιστολή του εκτεταμένες παρεμβάσεις για προσλήψεις, μεταθέσεις, αναθέσεις καθηκόντων, κ.λ.π. στην επιχείρηση,  σημαίνει ότι στη ΔΕΗ ισχύει πλέον ο νόμος της ζούγκλας, με τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. να θεωρούν ότι η επιχείρηση αποτελεί τσιφλίκι τους.

Με ένα τέτοιο καθεστώς, όπου οργιάζουν οι πελατειακές σχέσεις και τα προεκλογικά ρουσφέτια, δεν είναι να απορεί κανείς ότι η ΔΕΗ κινδυνεύει να μετατραπεί σε προβληματική επιχείρηση.

Δεν φτάνει που η ΔΕΗ αποκλείεται από τους διαγωνισμούς για νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και φορτώνεται όλα τα βάρη, προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες, έχουμε από πάνω την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. να της δίνουν τη χαριστική βολή με τις αθέμιτες παρεμβάσεις τους.

To Γραφείο Τύπου