Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2007

ήλωση Δ. Στρατούλη για τις δηλώσεις Τσιτουρίδη σχετικά με το ασφαλιστικό

Σχετικά με τα όσα είπε σήμερα για το ασφαλιστικό ο Υπ. Απασχόλησης στη συγκέντρωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο Υπουργός Απασχόλησης, παρά τις προσπάθειές του να τυλίξει με προεκλογικό χρυσόχαρτο τη μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δεν μπόρεσε να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της για ξεθεμελίωμα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για αφαίρεση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και για νέα λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της Ν.Δ., έδωσε τα σχετικά δείγματα γραφής για το ασφαλιστικό τα τρία τελευταία χρόνια: Με τις ρυθμίσεις της για το ασφαλιστικό των Τραπεζών, με τις οποίες απάλλαξε τους Τραπεζίτες από θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τις οποίες φόρτωσε στο ΙΚΑ και τους ασφαλισμένους. Με τη μαζική μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου και των ασφαλισμένων. Με δύο χαριστικές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που χρωστούσαν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Με την πρόσφατη λεηλασία του Επικουρικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

To Γραφείο Τύπου