Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2005

Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνδιάσκεψη του ΣΥΝ: Ομιλία του Αλ.Αλαβάνου

25-26/06/2005, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Όχι στις κεντρικές συμφωνίες - Ναι σε πλατιά δυναμικά ψηφοδέλτια της μεγάλης Αριστεράς

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα στη Συνδιάσκεψη του κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για τον ΣΥΝ, οι εκλογές για την Τ. Α δεν είναι ένα εγχείρημα κομματικής καταγραφής. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, όπως η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, είτε με προβλήματα που αγγίζουν τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή όπως η Χωματερή στα 'Ανω Λιόσια, το πρόβλημα των ναρκωτικών, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων, το κυκλοφοριακό. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ πρέπει να επεξεργαστούν και να αναδείξουν τις προτάσεις τους».

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι: «Ο ΣΥΝ εκτιμά βαθιά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεργασία μαζί τους δεν είναι το «τέρμα», είναι η αφετηρία προκειμένου να πετύχουμε πλατύτατες κινήσεις με κινήματα πολιτών, οικολογικές ομάδες αλλά και πρόσωπα που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα και συμφωνούν με τις προτεραιότητες μας στην Τ. Α.

Ιδιαίτερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επέμεινε στη δυνατότητα συνεργασίας με δυνάμεις από τον κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν καλύπτονται από τις επιλογές του κόμματός τους στα θέμα των ΧΥΤΑ, της μονιμότητας, του «αντικρατισμού», κ.α.

Τέλός, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «Στόχος μας είναι πλατιά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια της Αριστεράς σε Νομαρχίες και μεγάλες πόλεις. Αυτή είναι η πρότασή μας προς τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που, στα πλαίσια μιας αυτονομίας που σεβόμαστε, θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Ο ΣΥΝ, με την πιο πλατιά διευρυμένη διαδικασία της ΚΠΕ σε 15 μέρες, θα πάρει τις αποφάσεις του για την κεντρική κατεύθυνση με βάση έναν κοινό τόπο και προτεραιότητα στην προγραμματική συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ελληνική κοινωνία από τώρα μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

To Γραφείο Τύπου