Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2007

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κατά τη διεθνή διάσκεψη της Aριστεράς για το μέλλον της Ευρώπης, που διεξήχθη στο Βερολίνο στις 9-11 Μαρτίου, εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης παιδείας στην Ελλάδα, που κατατέθηκε από την εκπρόσωπο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μέλος της ΚΠΕ, Μαρίκα Φραγκάκη.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθώντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατευθύνσεις της Στρατηγικής της Λισσαβόνας, επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης παιδείας στην Ελλάδα. Η αντίσταση των φοιτητών και μεγάλης μερίδας των πανεπιστημιακών ανέκοψε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που προστατεύει τη δημόσια παιδεία. Ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει στη Βουλή το Νόμο-Πλαίσιο, νόμο αντίστοιχων επιδιώξεων.

ΕΜΕΙΣ, που συμμετέχουμε στη διάσκεψη που οργάνωσαν η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL) και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ στις 9-11 Μαρτίου 2007 στο Βερολίνο, στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης παιδείας στην Ελλάδα και καταδικάζουμε τις επιθέσεις της αστυνομίας ενάντια στους φοιτητές που διαδηλώνουν για τη δημόσια παιδεία.»

To Γραφείο Τύπου