Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2005

Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνδιάσκεψη του ΣΥΝ: Kλείσιμο των εργασιών της Συνδιάσκεψης για την Αυτοδιοίκηση από τον Β.Αποστόλου, μέλους της Π.Γ. και υπέυθυνος για την Τ.Α.

25-26/06/2005, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλείνοντας σήμερα τις εργασίες της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Εδώ και πέντε μήνες το Τμήμα Αυτοδιοίκησης έχει ξεκινήσει έναν διάλογο προβληματισμού με τους αυτοδιοικητικούς του χώρου αλλά και τα μέλη του κόμματος για τη χάραξη της αυτοδιοικητικής του πορείας προς τις εκλογές του 2006 ο οποιος βρίσκει την κορύφωσή του στην τωρινή Συνδιάσκεψη. Οι απόψεις που αναπτύχθηκαν θα μεταφερθούν στην ΚΠΕ για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις. Κοινή συνισταμένη των απόψεων ήταν η αναγκαιότητα για την αναζωογόνηση των υπαρχουσών και την ίδρυση νέων αυτόνομων αυτοδιοικητικών κινήσεων. Αφετηρία σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κατάληξη η συσπείρωση ευρύτερων εναλλακτικών οικολογικών και κινηματικών δυνάμεων που, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής προέλευσης, μπορούν να συνυπάρξουν στη βάση ενός συγκεκριμένου κατανοητού και εναλλακτικού προγράμματος.

Δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση σε κεντρικό επίπεδο για ζητήματα συνεργασιών με τις δυνάμεις του δικομματισμού. Όπου υπάρχουν και λειτουργούν αυτοδιοικητικές κινήσεις αποφασίζουν από μόνες τους για την τακτική τους. Όπου δεν υπάρχουν αποφασίζουν οι Πολιτικές μας Κινήσεις, στα πλαίσια, βέβαια, του αυτοδιοικητικού μας προγράμματος αλλά και του πολιτικού πλαισίου που διαμορφώνεται σε κάθε αυτοδιοικητικό χώρο.

Μόνο μέσα από μια τέτοια πορεία θα υπηρετηθούν οι επιδιώξεις του ΣΥΝ για πραγματική παρουσία στον αυτοδιοικητικό χώρο και ουσιαστική ανάδειξη της αυτοδιοικητικής πολιτικής του κόμματος παράλληλα, βέβαια, με την επιδίωξη για συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, των κινημάτων και της Οικολογίας.

To Γραφείο Τύπου