Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2007

Αλέκος Αάβάνος για Θ.Πάγκαλο και απάντηση Αλ.Παπαρήγα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου, δήλωσε τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή δεν δίνεται μόνο μια μάχη για το εκπαιδευτικό κίνημα, για το Πανεπιστήμιο, αλλά είναι και μια μάχη για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες. Στο άρθρο 16 και στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η αξιωματική αντιπολίτευση δυστυχώς ήταν στην άλλη όχθη. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, στην άλλη μάχη που δίνουμε για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα είναι πάλι στην άλλη όχθη. Νομίζω και πιστεύω ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαφοροποιηθεί από τέτοιες ιδιαίτερα αρνητικές αντιλήψεις.»

Σχετικά με την αρνητική απάντηση της Γ.Γρ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΝ για συνάντηση με θέμα τις εξελίξεις στην παιδεία, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Εμείς για να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης που εμφανίζεται και στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη  παιδεία, κάναμε τέσσερις κινήσεις:Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία και πραγματοποιήθηκε.  Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γίνεται αύριο. Ζητήσαμε συνάντηση με τη Γραμματέα του ΚΚΕ, πήραμε αρνητική απάντηση. Τέλος, έχουμε καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό την Παρασκευή για τα ζητήματα αυτά και ελπίζουμε να είναι παρών στη Βουλή.»

To Γραφείο Τύπου