Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την πρόταση του Υπ. Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων άλλες τρεις Κυριακές τον χρόνο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πρόταση του Υπ. Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων άλλες τρεις Κυριακές τον χρόνο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η πρόταση του Υπ. Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τρεις Κυριακές επιπλέον, η οποία βρήκε απρόσμενη στήριξη από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δ. Αρμενάκη, αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σʼ αυτές. Η πρόταση αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη αλλά και ανοίγει σταδιακά τον δρόμο για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Η κυβέρνηση, με τέτοιου είδους προτάσεις, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους σχεδιασμούς μιας χούφτας πολυεθνικών αλυσίδων, οι οποίες θέλουν να αλώσουν πλήρως την αγορά και να επιβάλλουν νέα αντεργατικά ωράρια στις ήδη απορρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων».

To Γραφείο Τύπου