Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ

Σχετικά με τις επιθέσεις, που δέχεται ο ΣΥΝ από στελέχη της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και από τον κ. Πάγκαλο, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ σε Συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (στους Γ.Ρουμπάτη και Γ.Παντελάκη), ανέφερε τα εξής:

«Ο ΣΥΝ και τα στελέχη του είμαστε υπερήφανοι που στηρίξαμε και στηρίζουμε πολιτικά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό κίνημα και τις  κινητοποιήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας. Αυτό το κίνημα έβαλε τη σφραγίδα του στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με τις αντιστάσεις του στις πολιτικές μετατροπής των πανεπιστημίων σε σούπερ–μάρκετ, με τις εναλλακτικές προτάσεις του για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και με τις επιθέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής.

Ο ΣΥΝ θεωρεί, ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ δεν θα εφαρμοστεί αφʼ ενός γιατί στα βασικά του σημεία είναι αντισυνταγματικός και θα προσβληθεί στα αρμόδια δικαστήρια και αφʼ ετέρου γιατί είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τις απόψεις αυτών που αφορά, δηλαδή των αυτοδιοικούμενων ΑΕΙ, των πανεπιστημιακών και των φοιτητών. Και δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή, που σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και στη χώρα μας και αλλού δεν εφαρμόζεται ψηφισμένος νόμος, επειδή έχει ακραία αντισυνταγματικά, αντικοινωνικά ή αντιεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά.

Η επίθεση που γίνεται στον πρόεδρο του ΣΥΝ από διάφορες πλευρές για τη συνάντησή του με τον κ. Ντογιάκο είναι άδικη και βασίζεται σε χαλκευμένη εκδοχή, που διέρρευσε από τη ΓΑΔΑ.

Επειδή ήμουν παρών σε αυτή τη συνάντηση, που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στη ΓΑΔΑ, οφείλω να πω, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν ζήτησε από την κ. Ντογιάκο να δει τους 61 κρατούμενους διαδηλωτές. Απλά ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο να επιβλέψει ως αρμόδιος εισαγγελέας την τήρηση της νομιμότητας. Δηλαδή να επιτρέψει στους κρατούμενους διαδηλωτές να δουν τους δικηγόρους τους, να σταλούν οι επτά από αυτούς που ήταν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο για την αναγκαία ιατρική περίθαλψή τους και να διαψεύσει τα δελτία τύπου της ΓΑΔΑ, που ανέφεραν για ποια αδικήματα παραπέμπονται οι κρατούμενοι διαδηλωτές πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι προδικαστικές και προανακριτικές διαδικασίες.  Ο Πρόεδρος δηλαδή του ΣΥΝ έκανε το αυτονόητο, που θα έπρεπε να κάνουν εκείνη τη στιγμή όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, όταν παραβιάζονται ωμά οι στοιχειώδεις εγγυήσεις του νομικού πολιτισμού μας και της ποινικής δικονομίας.

To Γραφείο Τύπου