Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2007

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με την εκδήλωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής για το ασφαλιστικό και το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Επικουρικού των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων

Σχετικά με την εκδήλωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής για το ασφαλιστικό και το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Επικουρικού των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Είναι ενθαρρυντικό που σε συνθήκες πλήρους κομματικοποίησης και κυβερνητικής υποταγής των διοικήσεων και των αποφάσεων των ασφαλιστικών ταμείων υπάρχουν κάποια που κινούνται κόντρα στη γενική αυτή κατεύθυνση.

Το Επικουρικό Ταμείο του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΤΕΑΑΠΑΕ) και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Εθνικής Ασφαλιστικής (ΤΑΠΕ) είναι δύο υγιέστατα ταμεία που λειτουργούν επί πολλές δεκαετίες (1942 & 1912 η ίδρυσή τους αντίστοιχα) χωρίς ποτέ να υπάρξει κρατική συμμετοχή , χωρίς κοινωνικό πόρο, με πλήρη κεφαλαιακή επάρκεια, διάφανες διαδικασίες επενδύσεων, και με ικανοποιητικές παροχές.

Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού, θέση πλήρους αντίθεσης με τον νόμο Ρέππα, είναι προφανές όμως ότι τουλάχιστον για τέτοια Ταμεία πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους στο ΕΤΕΑΜ και στο ΙΚΑ, όπως κατʼ αρχήν προβλέπει ο Νόμος Ρέππα.

Οι πρωτοβουλίες της ΟΑΣΕ και του Συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κατεύθυνση αυτή έχουν την αμέριστη στήριξη του ΣΥΝ.

Εκδηλώσεις σαν αυτή που οργάνωσε ο Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι σημαντικές θετικές πρωτοβουλίες μέσα στην αρνητική ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από το Ασφαλιστικό ζήτημα.

To Γραφείο Τύπου