Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του Υπ. Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, με τη Συνέντευξή του, έκανε σαφές ότι οι μέχρι τώρα κυβερνητικές επιλογές εξουθένωσης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και αύξησης των κερδών και προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου θα γνωρίσουν ακόμα αγριότερη έκφραση το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές, εφόσον τις κερδίσει η Ν.Δ.

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας, θα εφαρμόσει επʼ αόριστον μονομερή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, θα κλιμακώσει το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων για την εκποίηση ό,τι δημόσιου έχει απομείνει σʼ αυτή τη χώρα και κυρίως θα προχωρήσει στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος με τη δραστική μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Οι σπασμωδικές και ανούσιες υποσχέσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη περί Ταμείου Αντιμετώπισης της Φτώχειας το μόνο που επιδιώκουν είναι να «χρυσώσουν το χάπι» της επερχόμενης νέας κοινωνικής λεηλασίας.

Η απάντηση στην κυβερνητική οικονομική πολιτική δεν είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που κινείται στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων δογμάτων και του κυβερνητικού παρελθόντος του.

Σήμερα όσο ποτέ, η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική οικονομική πολιτική ρήξης με τον νεοφιλελευθερισμό που θα έχει στο κέντρο της ανάπτυξης τους εργαζόμενους και το περιβάλλον και όχι τις αγορές και τα υπερκέρδη των εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

To Γραφείο Τύπου