Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δ.Σιούφα για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Εκφράζουμε την πλήρη και ριζική μας αντίθεση στην εκχώρηση της ελληνικής συμμετοχής στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως αυτός ο αγωγός, είναι αδιανόητο να εκχωρηθεί στην κερδοσκοπία και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί, όφειλε, όπως, επανειλημμένα έχουμε ζητήσει, να ενημερώσει πλήρως τη Βουλή για όλα τα δεδομένα της συμφωνίας σχετικά με τον αγωγό και κυρίως για το αν και κατά πόσο διασφαλίζονται με την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή του Δέλτα του Έβρου και του Αιγαίου. Θεωρούμε ότι αυτή η απολύτως αναγκαία προστασία του περιβάλλοντος είναι ασύμβατη με την παραχώρηση του αγωγού σε ιδιωτικά συμφέροντα, που μόνο γνώμονα έχουν το κέρδος.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αυτό που έχει επιμελώς και σκόπιμα αποφύγει να κάνει μέχρι τώρα, να ενημερώσει τη Βουλή για όλα τα στοιχεία τα σχετικά με τον αγωγό, δίνοντας  έτσι την ευκαιρία στα κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις τους».

To Γραφείο Τύπου