Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2005

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με την Ένωση Πτυχιούχων Μηχανικών Αεροπλάνων της Ο.Α. και την Ένωση Συμβασιούχων Συνοδών Φροντιστών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με την Ένωση Πτυχιούχων Μηχανικών Αεροπλάνων της Ο.Α. (ΕΠΤΑΟΑ) και την Ένωση Συμβασιούχων Συνοδών Φροντιστών (ΠΕΣΥΦΑΕ). Από την Π.Γ. του ΣΥΝ παρευρέθηκε ο Δ.Στρατούλης και από το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ οι Κ.Ήσυχος και Π.Τουμανίδης.

Στη συνάντηση συζήτησαν για τα προβλήματα των εργαζομένων σε συνάρτηση με την ανάγκη απόκρουσης της ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. Εκτιμήθηκε ότι η σημερινή απαξίωση, που εντοπίζεται στην καθημερινή λειτουργία της Ο.Α., συντείνει στην μείωση του τιμήματος εξαγοράς της εταιρίας, όπως και στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, ώστε να πάψει να αποτελεί εθνικό αερομεταφορέα για την περιφερειακή και κοινωνική συνοχή.

Η ΕΠΤΑΟΑ υπογράμμισε την τεράστια διαρροή εσόδων από εργασίες τρίτων, που η Τεχνική Διεύθυνση απορρίπτει λόγω μη επαρκούς προσωπικού.

Η ΠΕΣΥΦΑΕ τόνισε τη διαρκή ομηρία των συμβασιούχων φροντιστών που εργάζονται αδιάκοπα για πάνω από 20 μήνες με 669 €.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε τη διαχρονική στήριξη του ΣΥΝ στα αιτήματα των εργαζομένων για δημόσια και ενιαία Ο.Α., με ορθολογική διαχείριση του προσωπικού, σταμάτημα της υπερεργασίας, μονιμοποίησης των συμβασιούχων και παραγωγικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Αερομεταφορέα. «Η Ο.Α. μόνο σε πλαίσιο δημόσιου ιδιοκτησιακού καθεστώτος μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημερινά της προβλήματα, την επιβίωση και την ανάπτυξή της. Η ιδιωτικοποίησή της, η εκποίησή της θα μεγεθύνει τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους, για το επιβατικό κοινό, για την ελληνική οικονομία» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου